Boek nu
Boek nu
Terug naar

Asperges, ze zijn er weer!

Voor veel van onze gasten zijn de eerste asperges een bijzonder moment. Ze markeren echt de lente met al het goede dat daar bij hoort.

Asperges in de hoofdrol

Van het eten van lekkere verse asperges wordt een mens vanzelf blij. Helaas zijn ze vrij kort verkrijgbaar, maar als ze er zijn dan koken wij er ook graag mee: Hollandse witte asperges!

De zoetste asperges van Nederland

Op de zandgronden langs de Overijsselse Vecht teelt onze buurman Ernie van der Kolk al jarenlang met groot succes asperges. Hij is dan ook al jaren onze huisleverancier. Wist je dat de asperges uit het Vechtdal zoeter zijn dan de Limburgse? Hoe dat komt? Door de zandgrond en in combinatie met de juiste bewerking en het allerbeste aspergeras krijg je de lekkerste asperges. Hoe verser, hoe meer smaak en meer vitamines de asperges bevatten. Het aspergeseizoen loopt van april tot en met juni.

Bekijk ons lunchmenu

Bekijk het viergangendiner

Aspergetips voor thuis

Voor de thuiskok heeft de chef van Mooirivier een paar tips. “Een te gare asperge is nooit lekker. Dus kook ze niet te lang. Koop uitsluitend dagverse asperges die er sappig uitzien en voeg alleen wat zout toe aan het kookwater. Met asperges moet je zo min mogelijk fratsen uithalen, zo proef je de pure smaak van de asperge het best.”

Asperge arrangement

We hebben een mooi tweedaags aspergearrangement voor je samengesteld, inclusief een viergangendiner in ons restaurant met het 'witte goud’ in de hoofdrol. Er is naast het proeven van de heerlijke asperges van onze buurman nog meer te zien en ontdekken in het Vechtdal. Wandel bijvoorbeeld via de stuw naar Landgoed Vilsteren... beklim de uitkijktoren De Stokte dichtbij ons hotel. Of fiets langs de Vecht naar Dalfsen, de ‘groenste kleine stad' van Europa en neem op de terugweg het zelfbedieningsveerpontje bij Hessum.

Lees meer over het Asperge arrangement

Openingstijden restaurant

Lunch: alle dagen van 12.00 - 15.00
Diner: alle dagen vanaf 17.30

Mooirivier is een cashless hotel, je kunt bij ons met pin of creditcard betalen. Wij accepteren geen cash.

Voor lunch en diner graag vooraf reserveren

Online reserveren
0529 478 777