Boek nu
Boek nu
Terug naar

Aspergeseizoen officieel geopend

Arpil 2013 - Vanaf maandag prijken de echte Sallandse asperges van tuinderij Van der Kolk weer op de menukaart van Mooirivier.

Opening aspergeseizoen met Ernie van der Kolk en Jojan Kersbergen van Mooirivier
Ernie van der Kolk overhandigt Jojan Kersbergen het eerste kistje asperges - Foto door Johan Bokma

Iets eerder dan vorig jaar vanwege de vroege lente. Jojan Kersbergen, chef-kok van Mooirivier, nam met veel plezier het eerste kistje asperges in ontvangst van Ernie Van der Kolk.

Asperges op de kaart
“Voor veel van onze gasten zijn de eerste asperges een bijzonder moment. Ze markeren echt de lente met al het goede dat daar bij hoort. Van het eten van lekkere sappige asperges wordt een mens vanzelf blij.” Dit jaar staan er onder andere asperges met rode mul en met Drents lam op de kaart bij Mooirivier. De klassieker met ham en ei staat ook op het menu, maar dan wel in een nieuw jasje.

De zoetste asperges van Nederland
Tuinderij Van der Kolk is naast buurman ook al jaren een van de huisleveranciers van Mooirivier. De asperges van deze tuinder zijn zelfs zoeter dan de Limburgse en van de allerhoogste kwaliteit. Kersbergen bereidt de asperges het liefst sous vide, ze worden dan vacuüm verpakt en in een stoomoven op een constante lage temperatuur gehouden. Zo houden de asperges een stevige bite en hun pure smaak.

Aspergetips voor thuis
Voor de thuiskok heeft de chef van Mooirivier ook nog wel een paar tips. “Een te gare asperge is nooit lekker. Dus kook ze niet te lang ” aldus Kersbergen. “Koop uitsluitend dagverse asperges die er sappig uitzien en voeg alleen wat zout aan het kookwater toe. Met asperges moet je zo min mogelijk fratsen uithalen, zo proef je de pure smaak van de asperge het best”.