Boek nu
Boek nu
Terug naar

4x Inspirerend vergaderen in 2019

Vergaderen zit in ons DNA! Benieuwd welke vergadertrends je volgens Mooirivier in 2019 gaat zien?

4x Inspirerend vergaderen in 2019!

Het nieuwe jaar, een frisse start… Dat geldt ook voor het vergaderen. Wist je dat de gemiddelde Nederlander wekelijks meer dan 6 uur vergadert? Niet altijd buiten het kantoor natuurlijk, maar toch. Geen wonder dus dat we onze vergadertijd graag kwalitatiever én plezieriger indelen. Wij hebben vier vergadertrends, die we het afgelopen jaar hebben gesignaleerd, voor je op een rijtje gezet. Handig voor je eerstvolgende meeting!

Trend 1: The experiential meeting

Geen nieuwe, maar wel een hard groeiende trend: actie! Want ja, je wilt efficiënt werken. Evalueren, beslissen en vooruitblikken. Maar de behoefte om dat af te wisselen met een inspirerende belevenis groeit. Meestal zit er een stevig potje samenwerking in verwerkt. Meedoen aan een drakenbootrace (kracht, koers houden, samen naar de finish) of een rally in klassieke lelijke eendjes (navigeren, samenwerken). Zo maak je van je meeting ook een memorabele gebeurtenis.

Trend 2: Boost de productiviteit met breaks

Maximaal 1,5 uur, dat is hoe lang je geconcentreerd en actief kunt zijn tijdens een vergadering. Daarna wordt het hoog tijd voor een break! Even een oplaadmomentje in een andere setting. Binnen in een huiselijke sfeer op een comfortabele bank of een mooie vintage stoel. Of (bij voorkeur!) buiten. Maak een fijne wandeling in de natuur rondom Mooirivier. Het zorgt ervoor dat je na een break weer met optimale focus met alle deelnemers productief verder kunt vergaderen.

Wist je dat... er van elke hap die je eet, er 20% van die energie naar je hersenen gaat?

Bron: Hersenstichting

Trend 3: Good food = fit mood

Je bent wat je eet. En omdat je tijdens een inspirerende vergaderdag wel fit moet blijven, is gezond (en lekker!) eten de beste brandstof voor je brein. Niet gek als je bedenkt dat van iedere hap die je eet, zeker 20% aan energie naar je hersenen gaat. Voor een goede concentratie en alertheid is het belangrijk afwisselend en gezond te eten en dat geldt ook voor een vergaderdag. Onze keukenbrigade heeft foodconcepts uitgewerkt, speciaal voor meetings. Puur, eerlijk en lokaal. Smullen van brainfood voor een productieve meeting!

Trend 4: Vergaderen in de natuur

Tja, eerlijk is eerlijk, we zijn natuurlijk best heel erg blij met deze trend. Want vergaderen in het groen, we own it! Het voordeel van vergaderen in een natuurlijke en groene setting is dat het creatieve denkvermogen gemiddeld met 60 procent stijgt. En wil je je meeting optimaal boosten met alle voordelen van een groene setting? Pas dan tijdens je meeting een wandeling toe. Volgens een heel interessant stuk in het NRC is wandelend vergaderen supereffectief. Mensen die wandelen bedenken creatievere oplossingen dan mensen die zitten.

Wil je meer weten over inspirerend vergaderen?

Vergaderzaal Rechteren met op de voorgrond twee banken om te ontspannen
Pauzeren tijdens een vergadering
Uitzicht over rivier de Vecht
Wandelen doet wonderen
Een drakenbootrace in actie
Drakenbootrace
Yoghurt met blauwe bessen en cruesli
Gezond eten