Boek nu
Boek nu
Terug naar

Expositie Dalfser kunstenaars

Exposeren op een bijzondere plek waar veel mensen je werk kunnen bekijken. Welke kunstenaar wil dat nou niet? Vijf kunstenaars krijgen deze gelegenheid bij ons op zaterdag 14 september 2019 tijdens Proef Dalfsen. Je kunt dan kijken, proeven, slenteren, fietsen, wandelen, cultuur en natuur snuiven en nog veel meer!

De kunstenaars zijn visual artist Adriaan Holsappel, fotograaf Paul Bink, Ria van Lenthe, Anita Klein en Anne van Nes. Zij hebben allemaal een speciale band met Dalfsen en omgeving. We stellen ze in het kort aan je voor en lichten een tipje van de sluier van wat je op 14 september bij Mooirivier kunt zien...

Visual artist Adriaan Holsappel

Adriaan Holsappel uit Apeldoorn is geboren en opgegroeid in Dalfsen. Wij zijn al jaren fan van Adriaan, want vanaf 2011 hangt er al werk van hem in ons hotel. Hij exposeerde ook op andere plekken in Nederland en zelfs in België, Engeland en Italië. Tijdens Proef Dalfsen toont hij een aantal fine-art prints in kleur en zwart-wit, waar hij de laatste jaren mee aan het experimenteren is. Vaak zijn dat klein formaat werkjes die heel gedetailleerd zijn, waar je als kijker ‘ingezogen' wordt.

Meer weten over zijn werk?

Fotograaf Paul Bink

“Mensen portretteren zoals ze echt zijn op een originele en creatieve manier is wat ik doe, elke keer opnieuw." Paul maakt veelal portretten in zwartwit. Zwartwit is volgens hem de krachtigste en puurste vorm van fotografie. Zijn werk is gekenmerkt door sterke contrasten en niet voor de hand liggende composities. Mensen raken met foto's in verschillende opzichten is elke keer weer bijzonder voor Paul.

Lees meer over de foto's van Paul

Ria van Lenthe

Ria is geboren in Oudleusen en opgeleid in kunst en vormgeving. In de jaren tachtig is ze begonnen met kunst maken. “Ik wil dat mensen mijn werk fijn vinden om naar te kijken, blijven kijken, onbewust boeien, verrassen en meenemen in het onderzoek naar materialen. Kleurrijk, vrolijk, of licht van tint, niet opvallend, hergebruik van… oud, waardeloos- of wegwerp materiaal in een nieuw jasje.” Ria laat op 14 september creaties zien die iets te maken hebben met Mooirivier.

Anita Klein-Rutkens

Anita woont sinds 2008 in Oudleusen. In 2016 is haar hobby handletteren uitgegroeid tot in opdracht maken van kaarten, uitnodigingen, kraamcadeautjes en het bedrukken van T-shirts. Om mooie achtergronden te creëren voor haar creaties is ze begonnen met Mixed Media. Een begrip uit de beeldende kunst dat refereert aan een kunstobject of kunstinstallatie, bestaande uit meer dan één kunstmedium. Anita laat op 14 september meerdere werken zien. Oud werk maar ook recenter werk, al dan niet geïnspireerd door Proef Dalfsen.

Anne en Stan van Nes

Anne van Nes uit Dalfsen is sinds 2015 actief in het grimeren voor toneel en theater en ontdekte later Living Art Statues, een levend standbeeld. Ze laat deze kunstvorm bij Mooirivier zien in combinatie met werk van haar zoon Stan van Nes, die aan het Cibap in Zwolle de opleiding Creatief Vakman Wood en Design volgt. Zijn specialisatie ligt bij hout. Benieuwd naar hun creatie? Laat je verrassen!

Welkom

Je bent van harte welkom op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur het werk van de kunstenaars te komen bekijken. Als je die dag een kop koffie of thee komt drinken, dan krijg je er gratis een huisgemaakte lekkernij bij geserveerd.

Wil je aansluitend genieten van een heerlijke lunch of diner? Reserveer alvast een tafeltje in ons restaurant!

Lees meer over Proef Dalfsen