Veel mensen denken dat het maken van soep lastig is en veel tijd in beslag neemt. Echt niet. Deze lekkere soep zet je binnen 20 minuten op tafel!
Een recept van onze souschef Adrie voor een heerlijke en makkelijk te maken soep. Vichyssoise is een soep die Frans klinkt, maar in New York is uitgevonden. De soep bestaat uit hele simpele, boerse ingrediënten als prei en aardappels, maar door de toevoeging van room wordt hij superromig en fluweelzacht.
Maak 0,8 liter bouillon van de tabletten. Snijd de preien in ringen en was ze grondig, zodat je in de soep geen zand tegenkomt. Doe een scheut olijfolie in de soeppan en verwarm dat op een laag vuur. Bak hierin de fijngesneden ui, de in blokjes gesneden aardappel, de preiringen en twee uitgeperste tenen knoflook een minuut of tien aan. Schenk de bouillon en de witte wijn erbij en kook de groenten in pakweg een kwartier gaar. Zet er de staafmixer in zodat een gladde, en iets gevuldere soep ontstaat. Roer er de slagroom door. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Garneer de aardappelpreisoep voor het opdienen met een handje versgeknipte bieslook. Voor wie hier niet genoeg aan heeft: geef er stokbrood met boter bij.