Boek nu
Boek nu
Terug naar

Sweet dreams!

Vrijdag 19 maart is het de Internationale dag van de slaap: World Sleep Day. Voor Mooirivier een dag om bij stil te staan, want wij geven slaap graag de prioriteit die hij verdient. Goed voor je gezondheid én je humeur want uitgerust en fit wakker worden, dat willen we toch allemaal?

Wij nemen slaap serieus!

Wist je dat een volwassen mens gemiddeld één derde van zijn/haar leven slapend doorbrengt? Slapen is net als eten en drinken een belangrijke levensbehoefte. Je lichaam èn geest herstellen tijdens de slaap, zodat je overdag energiek kunt zijn.

Mooirivier is geen slaapexpert, maar we nemen als hotel 'goed slapen’ serieus. We hebben veel aandacht besteed aan de ontwerpen van onze hotelkamers en suites; rustige kleuren, natuurlijke materialen, ultra-comfortable bedden en black out gordijnen voor een goede nachtrust.

Het idee is dat slapen iets is dat we gewoon moeten kunnen, zonder er van alles voor aan te hoeven passen. Maar helaas, dit geldt niet voor iedereen... Je kunt je zoveel beter voelen door je slaapgewoontes ietsje aan te passen. Wij geven je drie eenvoudige tips voor een goede nachtrust:

  • 1. Gebruik je mobiele telefoon en tablet niet in bed. Schakel ze bij voorkeur twee uur voor het slapen gaan uit. Het lichaam verwart blauw licht van schermen met daglicht, dat de afscheiding van het slaaphormoon melatonine verstoort. En lees een fysiek boek in plaats van een e-book.
  • 2. Probeer meditatie- of ontspanningstechnieken. Dat hoeft niet moeilijk te zijn of heel lang te duren. Start eens met 10 minuten per dag en merk dat je ademhaling ontspant.
  • 3. Zorg voor meer daglicht en voldoende lichaamsbeweging. Meer buiten zijn helpt je melatonineproductie, essentieel voor een goede nachtrust. Met een half uurtje per dag wandelen of fietsen in de buitenlucht werk je daar al aan.

Sleep Well Package

Boek voor een extra goede nachtrust ons Sleep Well Package bij je arrangement. What’s in it: rustgevende avondthee met healthy nut sweets, een relaxing bruisbal voor in bad en gezichtsmaskers voor een wellness-momentje en een kaart met meditatie tips (à € 17,50). Sweet dreams!

Bekijk onze arrangementen

En kom jij er niet elke dag aan toe om een half uur in de buitenlucht te zijn? Kom gerust wat natuur bij ons 'bijtanken'. We hebben mooie wandel- en fietsroutes voor je klaarliggen.

Bekijk onze favoriete wandelroutes

Tot slot, misschien heb je helemaal geen moeite met goed slapen en val jij altijd als een blok in slaap. Houden zo! Maar ook dan kun je baat hebben bij onze tips gewoon, omdat ze fijn zijn om te doen… Slaap lekker! :-)

Lees meer over World Sleep Day