Boek nu
Boek nu
Terug naar

Het nieuwe wandelen: hiken is hot!

Wandelen heeft al een tijdje geen suf imago meer, het is juist hip én leuk voor jong en oud. Dus trek je wandelschoenen maar aan en ga erop uit!

Wandelen is hip!

Wandelen heeft al een tijdje geen suf imago meer, maar is juist hip én leuk voor jong en oud. Je hebt er ook weinig voor nodig. Met een paar goede schoenen trek je er al op uit. En een half uur wandelen per dag doet wonderen voor je lichaam en geest.

Wil je het jezelf iets uitdagender maken en heb je meer tijd? Wandel in het weekend of in je vakantie een paar uur in een mooie omgeving, in het Vechtdal bijvoorbeeld. Het Vechtdal biedt maar liefst 1500 km aan mooie wandelroutes. Mooirivier ligt ook aan de route van een drietal Lange Afstand Wandelpaden (LAW) in Nederland; Het Vechtdalpad, Maarten van Rossumpad en Overijssels Havezatenpad. Voor de echte diehards. Zo kom je al wandelend op de mooiste plekjes in eigen land...

Voordelen

Wandelen in de natuur is natuurlijk prachtig, maar wist je dat wandelen ook een positief effect heeft op je humeur? Dat komt doordat je serotonine aanmaakt, oftewel het gelukshormoon. Een hele goede reden dus om de natuur op te zoeken. En we kunnen nog een paar redenen opnoemen waarom wandelen goed voor je is.

Wandelen maakt je creatief. Het is zo dat een wandelaar een creativiteitsverhoging van 60% heeft in vergelijking met een zitter. Daarom deden Steve Jobs en Mark Zuckerberg aan wandelend vergaderen (bron: holistik.nl).

Een derde voordeel van wandelen is dat je ongemerkt nog aardig wat calorieën verbrand. Dan hoef je je niet schuldig te voelen als je de avond ervoor lekker uitgebreid uit eten bent geweest. Je moet dan wel langer dan een half uur onderweg zijn.

Kortom, wandelen is een leuke en gezonde vrijetijdsbesteding. Hebben we je overtuigd? Trek je wandelschoenen aan en go for it!

Onze favoriete wandelroutes

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen in onze omgeving. Je kunt ze vinden in de Endomondo app.

Lees meer

Een wandeling langs de Vecht is zeer de moeite waard. Schitterende natuur en met een lunchpakket van Mooirivier ook culinair verwend.

Patries K. op Tripadvisor