Boek nu
Boek nu
Terug naar

De chef aan het woord

Het is herfst! En we hebben een nieuwe kaart, met 17 mooie nieuwe gerechten. Wat inspireerde onze chef-kok en zijn keukenbrigade?

De chef aan het woord

Een nieuwe kaart! Met wel zeventien mooie nieuwe gerechten. Daar is vast iets bijzonders over te vertellen! Dus vroegen wij onze chef-kok Arjen Bonder wat hem en zijn keukenteam heeft geïnspireerd bij het samenstellen ervan.

Wat vind je nou typisch aan deze kaart?
“We koken graag vanuit het seizoen. Het is herfst, dus dat moet je ook kunnen proeven! Denk bijvoorbeeld aan die pure herfstachtige smaken zoals steranijs, kaneel, wild… We gaan voor mooie combinaties, maar we doen ook graag een beetje gedurfd.”

Gedurfd?
“Door een spannende bereiding of door toch nét voor een ander product te kiezen. In ons gastronomisch menu zit bijvoorbeeld rogvleugel. Dit vind ik nou een fantastisch product, dat moet je echt kúnnen bereiden. De kunst is om hem, kraakvers aangeleverd, kort te roosteren tot exact de juiste gaarheid. En dat steekt heel nauw. Net als de terrine van runderwang, ook een gerecht uit het fijnproeversmenu. Daar zijn we dus vier dagen mee bezig voordat het perfect is. Dat vind ik leuk, in onze smaken proef je veel passie en plezier.”

Nog aanraders?
“Heb je echt de tijd en wil je graag verrast worden, dan is het gastronomische ‘Menu aan de Oever’ een goede keuze. Ben je meer van de klassieke smaken, dan zit je bijvoorbeeld goed met een gerecht als ‘Gestoofde rundersukade’. Met rode kool, zoete aardappel, steranijs, appel en jus van mosterd echt een gerecht van dit moment. Ik denk dat er voor iedereen wel iets in zit.”

In onze smaken proef je plezier en passie

Arjen Bonder, chef-kok
Bekijk menukaart
Coquille
Chef-kok aan het koken

Openingstijden restaurant

Lunch: alle dagen van 12.00 - 15.00
Diner: alle dagen vanaf 17.30

*Op de zondagavonden van januari t/m 3 maart 2024 serveren we een aangepaste dinerkaart in onze hotelbar.

Mooirivier is een cashless hotel, je kunt bij ons met pin of creditcard betalen. Wij accepteren geen cash.

Voor lunch en diner graag vooraf reserveren

Online reserveren
0529 478 777