Boek nu
Boek nu
Terug naar

Wandelen in het Vechtdal

Wandelen - of hiken als je dat beter vindt klinken - is populair! Het is dé manier om de natuur heel direct te beleven; je staat er namelijk middenin! Stevig doorstappen, in weer en wind. Het doet iets magisch met je humeur. Mooirivier ligt aan een aantal Lange Afstand Wandelpaden voor de gevorderde wandelaar. En we hebben mooie routes voor je uitgestippeld die direct vanaf het hotel starten. Dus trek je wandelschoenen maar aan!

Onze favoriete wandelroutes

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen in onze omgeving. Je kunt ze vinden in de AllTrails app. Handig voor op je telefoon, je kunt dan met gps de route volgen! De routes starten direct vanuit het hotel. In de AllTrails app vind je ook verschillende mooie routes hier in de buurt. We hebben kaartje met uitleg voor je klaarliggen bij onze receptie of vraag naar een geprinte versie.

De drie mooiste routes hebben we voor je op een rijtje gezet en kort toegelicht. Zo kom je alvast een beetje in de stemming!

6 km route; Landgoed Hessum

Deels verhard en onverhard
Zonder pauzes een klein uurtje

Deze route brengt je door natuurgebied de Plaggenmars, één van de best bewaarde geheimen van de omgeving. Dit gebied, dat bijna sprookjesachtig aanvoelt, stond ooit bekend om de vele nachtegalen. Jammergenoeg zijn er nu veel minder van deze kleine zangvogeltjes te vinden, maar met een beetje geluk zie of hoor je ze. Sowieso een bijzonder vogelrijke plek! Vervolgens wandel je door het licht heuvelachtige bos van landgoed Hessum, met als eyecatcher de lieflijke havezate Hessum, terug naar Mooirivier.

10 km route; Rondje pontje

Deels verhard en onverhard. Goede wandelschoenen aanbevolen!
Zonder pauzes ben je al gauw een kleine 2,5 uur onderweg
Let op! Het pontje Hessum is van november tot april uit de vaart

Dit is een mooi rondje langs de Vecht. Je loopt via een struinroute langs een zij-arm van de Vecht, door de velden en door een imposant stuk bos naar een klein strandje aan de rivier. Grote kans dat je hier (bijzondere) vogels, reeën, hazen of zelfs een das spot! Ook dé perfecte plek om te picknicken en een frisse duik te nemen. De route gaat verder richting pontje Hessum dat je naar de andere kant van de Vecht brengt. Op deze manier krijg je de kans om de Vecht ook even vanaf het water te beleven. En dat is toch weer een extra stukje beleving. Vanaf het pontje heb je ook een mooi uitzicht op kasteel Rechteren dat verderop richting Dalfsen aan de Vecht ligt. Langs uitkijktoren de Stokte loop je vervolgens terug naar Mooirivier. En we hoeven je vast niet te vertellen dat het beklimmen van de 90 treden alle effort waard is…

12 km route; Landgoed Hessum en Vilsteren

Deels verhard en onverhard. Goede wandelschoenen aanbevolen!
Zonder pauzes ben je al gauw 2,5 uur onderweg

Een wandeling door natuurgebied de Plaggenmars en over twee mooie landgoederen; Hessum en Vilsteren. Je loopt langs een oude vechtarm richting het dorpje Vilsteren. Het eerste gedeelte van de route gaat door een mooi stuk bos met oude beuken, eiken en lindes in Engelse landschapsstijl. Na elke bocht word je verrast door; hoogteverschillen, kronkelpaadjes en mooie follies, zoals de Kurkentrekker en de Theekoepel. In de Theekoepel ligt een klein opschrijfboekje waarin bezoekers hun wensen en gedachten kwijt kunnen. In het dorpje Vilsteren steek je de weg over om je route door het Vilsterse bos te vervolgen. Dit gedeelte van het bos is ingericht in Franse landschapsstijl met strakke lijnen, lange lanen en zichtassen. Je komt langs een mooie bosven. Dé perfecte plek voor een break. Oorverdovend stil is het hier... Na landgoed Vilsteren steek je de weg over naar landgoed Hessum (zie ook de 6 km route voor info over Hessum en de Plaggenmars) om vervolgens via de Plaggenmars en de stuw terug naar Mooirivier te lopen.

Het Vilsterse bos
Zwemmen in de schoonste rivier van Nederland
Uitzicht over de oever vanaf de uitkijktoren
Dalfsen, groenste kleine stad van Europa
Dassenburchten langs de Vecht

Lange Afstand Wandelpaden langs Moorivier

Mooirivier ligt aan een aantal Lange Afstand Wandelpaden (LAW's). Dit zijn meerdaagse, doorgaande wandelroutes die gemarkeerd zijn met een wit-rode markering. In Nederland zijn ongeveer 35 LAW's met in totaal een lengte van ruim 6.000 kilometer. Loop je een van deze wandelroutes en ben je op zoek naar een mooie plek om te overnachten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Het Vechtdalpad

Afstand: 120 km
Etappes: 4 in Nederland en 3 in Duitsland
Mooirivier ligt tussen de eerste en tweede etappe, tussen Dalfsen naar Ommen

Het Vechtdalpad loopt door het Vechtdal en langs de Overijsselse Vecht. Dit lange afstandswandelpad begint in Zwolle en eindigt in Hoogstede in Duitsland. Je wandelt in een gevarieerd landschap van bossen, weiden, essen en rivierduinen. In onze omgeving kom je onderweg langs het eeuwenoude landgoed Vilsteren.

Lees meer over deze wandelroute

Maarten van Rossumpad

Afstand: 358 km
Etappes: 24
Mooirivier ligt tussen etappe 18 en 19

Deze LAW is vernoemd naar krijgsheer Maarten van Rossum (circa 1490-1555). Niet te verwarren met de andere bekende Maarten van Rossum, historicus en presentator. De route loopt vanuit Den Bosch door de Betuwse uiterwaarden langs Maas en Waal. Via de Bommeler- en Tielerwaard door de bosrijke en heuvelachtige Veluwe naar het gevarieerde Salland en de vallei van de Vecht.

Bekijk wandelroute

Overijssels Havezatenpad

Afstand: 270 km
Etappes: 17
Mooirivier ligt aan etappe 10

Het Overijssels Havezatenpad slingert dwars door Overijssel, van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben. Je komt langs prachtige havezaten, kastelen, landgoederen, historische stadjes en veenmoerassen.

Lees meer over deze wandelroute