Boek nu
Boek nu
Terug naar

Wandelen in het Vechtdal

Wandelen - of hiken als je dat beter vindt klinken - is populair! Het is dé manier om de natuur heel direct te beleven; je staat er namelijk middenin! Stevig doorstappen, in weer en wind. Het doet iets magisch met je humeur. We hebben drie mooie routes voor je uitgestippeld die direct vanaf het hotel starten. En Mooirivier ligt aan een aantal Lange Afstand Wandelpaden voor de gevorderde wandelaar. Dus trek je wandelschoenen maar aan!

Onze favoriete wandelroutes

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen in onze omgeving. Je kunt ze vinden in de AllTrails app. Handig voor op je telefoon, je kunt dan met gps de route volgen! Een aanrader als je 'verdwalen' vervelend vindt. De routes starten direct vanuit het hotel. In de AllTrails app vind je ook verschillende andere mooie routes hier in de buurt. We hebben een kaartje met uitleg over de app voor je klaarliggen bij onze receptie of vraag naar een geprinte versie van de wandelroute. De drie mooiste routes hebben we voor je op een rijtje gezet en kort toegelicht. Zo kom je alvast een beetje in de stemming!

  • 6 km route op AllTrail vindbaar onder de naam Mooirivier wandeling Plaggenmars Vecht
  • 10 km route op AllTrail vindbaar onder de naam Mooirivier wandeling Oude Oever - Watersteeg
  • 12 km route op AllTrail vindbaar onder de naam Mooirivier wandeling Stuwepad

Lees meer

Twee wandelexperts over Dalfsen én... Mooirivier

Frank van der Meer, van de site Frank Wandelt, is al een jaar of dertig besmet met het wandelvirus. “Een plezierige ziekte die gezond schijnt te zijn. Gezondheid is voor mij een mooie bijvangst.” Hij wandelt vooral, omdat hij daar gelukkig van wordt. Van de stilte en de natuur. Op frankwandelt.nl schrijft hij sinds 2011 inspirerende blogs over wandelen, wandeltochten in binnen- en buitenland en fotograferen.

Over de wandeling rond Dalfsen vertelt Frank: “Misschien wel de mooiste wandeling in het Vechtdal. Beoordeelt met de hoogste Frankwandelt-rating AAA+! Kortom, een echte aanrader!”

Een supermooi hotel met riant terras direct aan een prachtige rivier. Helemaal top.

FrankWandelt.nl

Wil je de blog lezen van Frank’s wandeling in Dalfsen? Ga dan naar zijn blogpagina Frank Wandelt

Nog zo’n ervaren wandelroutemaker is Rob Wolfs. Voor de liefhebber van onverhard wandelen. In de wandelwereld wordt hij ook wel de ongekroonde koning van de zandpaadjes of de zandpadgarantieman genoemd. Trage Tochten zijn wandelingen door natuur en boerenland, waarbij de keuze voor kwaliteit altijd voorop staat. De routes van 5 tot 22 km zijn exclusief: je wandelt zoveel mogelijk over onverharde paden. Iedere tocht is minimaal 70% onverhard.

Bij mooi weer is een pauze en het uitzicht op het terras bij Mooirivier niet te versmaden.

WolfsWandelplan.nl

Wil je de Rob's Trage Tocht Dalfsen Vechtdal lezen? Ga dan naar de Wandelzoekpagina

Het Vilsterse bos

Lange Afstand Wandelpaden langs Moorivier

Mooirivier ligt aan een aantal Lange Afstand Wandelpaden (LAW's). Dit zijn meerdaagse, doorgaande wandelroutes die gemarkeerd zijn met een wit-rode markering. In Nederland zijn ongeveer 35 LAW's met in totaal een lengte van ruim 6.000 kilometer. Loop je een van deze wandelroutes en ben je op zoek naar een mooie plek om te overnachten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Het Vechtdalpad

Afstand: 120 km
Etappes: 4 in Nederland en 3 in Duitsland
Mooirivier ligt tussen de eerste en tweede etappe, tussen Dalfsen naar Ommen

Het Vechtdalpad loopt door het Vechtdal en langs de Overijsselse Vecht. Dit lange afstandswandelpad begint in Zwolle en eindigt in Hoogstede in Duitsland. Je wandelt in een gevarieerd landschap van bossen, weiden, essen en rivierduinen. In onze omgeving kom je onderweg langs het eeuwenoude landgoed Vilsteren.

Lees meer over Het Vechtdalpad

Maarten van Rossumpad

Afstand: 358 km
Etappes: 24
Mooirivier ligt tussen etappe 18 en 19

Deze LAW is vernoemd naar krijgsheer Maarten van Rossum (circa 1490-1555). Niet te verwarren met de andere bekende Maarten van Rossum, historicus en presentator. De route loopt vanuit Den Bosch door de Betuwse uiterwaarden langs Maas en Waal. Via de Bommeler- en Tielerwaard door de bosrijke en heuvelachtige Veluwe naar het gevarieerde Salland en de vallei van de Vecht.

Bekijk de LAW Maarten van Rossumpad

Overijssels Havezatenpad

Afstand: 270 km
Etappes: 17
Mooirivier ligt aan etappe 10

Het Overijssels Havezatenpad slingert dwars door Overijssel, van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben. Je komt langs prachtige havezaten, kastelen, landgoederen, historische stadjes en veenmoerassen.

Lees meer over het Overijssels Havezatenpad