Contact
Contact
Terug naar

Binnenkort ben je bij ons te gast…

Binnenkort mogen we je bij ons verwelkomen. We kijken uit naar je komst! Als voorproefje en ter voorbereiding geven we alvast wat tips over wat er zoal te zien en doen is in de omgeving van Mooirivier.

Tips in de omgeving van Mooirivier

Wandelen

Het Vechtdal biedt je maar liefst 1500 km aan prachtige wandelroutes. De favoriet van onze gasten is de wandeling naar Landgoed Vilsteren (ongeveer 50 minuten) Je loopt vanuit Mooirivier via de stuw langs een oude Vechtarm naar het Vilsterse bos. Vraag ernaar bij de receptie! Hier bekijk je onze favoriete wandelroutes

Fietsen

Liever het Vechtdal per fiets ontdekken? Van de vele mooie fietsroutes die bij ons te verkrijgen zijn tippen we alvast de Kastelenroute Dalfsen van ongeveer 30 km. Fijn om te weten is dat wij fietsen verhuren, ook e-bikes en we beschikken over een overdekte, afgesloten fietsenstalling waar je veilig je fiets kunt stallen.

Dalfsen heeft de eervolle titel 'Het groenste dorp van Europa' gekregen... Dus zeker een bezoekje waard. Beklim de 20 meter hoge uitkijktoren De Stokte voor een fantastisch uitzicht over het Vechtdal. Iets verderop richting Dalfsen vind je het pontje Hessum dat fietsers en wandelaars naar de andere kant van de Vecht brengt. Lees 5x de leukste adressen in Dalfsen

Ommen ligt op een kleine 7 km vanaf ons hotel. Perfect om op de fiets te bezoeken. Je vindt er gezellige terrasjes en leuke winkels. Proef bij ijssalon Ekkelenkamp het lekkerste ijs uit de regio. In de buurt van Ommen vind je natuurgebied en zandverstuiving de Sahara. Een fotogenieke plek waar je ook even kunt pauzeren tijdens je fietstocht.

TO DO IN DE BUURT

Elke derde zaterdag van de maand is er in Vilsteren een leuke boerenmarkt met vooral biologische producten. Je kunt er lopend of op je fiets naar toe. Tip: neem een tas mee!

Op ongeveer een kwartiertje rijden van ons hotel vind je Sauna Swoll. Een saunacomplex midden in de Zwolse natuur met verschillende faciliteiten voor een aangename en ontspannende ontsnapping. Reserveer van te voren. Openingstijden: maandag t/m zaterdag 11.00 tot 23.00 uur | zondag 12.00 tot 21.00 uur.

Een dagje cultuur snuiven in de oude Hanzestad Zwolle met leuke winkels, pleinen en gezellige terrassen. En natuurlijk mag een bezoekje aan de mooiste boekhandel van Nederland, Waanders in de Broeren en museum de Fundatie niet ontbreken op je to see list. Het is trouwens een uurtje fietsen over de rivierdijk langs de Vecht naar Zwolle. Een aanrader! Lees 5x leuke hotspots in Zwolle

Weten wat er nog meer te doen is in het Vechtdal? Neem een kijkje op de website van Vechtdal Overijssel

BIJZONDER UIT ETEN

Ons restaurant Aan de Oever is méér dan alleen een restaurant met mooi uitzicht over de rivier. Hier wordt gekookt met passie! Puur, vers en het liefst met mooie en unieke producten uit de buurt. En met mooi weer dekken we graag een tafel voor je aan het water. Vergeet niet tijdig je tafel te reserveren!

Bekijk de dinerkaart

Uitzicht op Dalfsen
Dalfsen
Gerecht restaurant Aan de Oever bij hotel Mooirivier
Wandelen bij Vilsteren
Mist in het Vechtdal uitzicht vanuit uitkijktoren De Stokte
Uitzicht vanuit uitkijktoren De Stokte
Museum de Funcatie en de Peperbus in Zwolle foto van Thomas Bartelds
Zwolle