Boek nu
Boek nu
Terug naar

Mooirivier team update

Hier vind je berichten, leuke tips, challenges en nog veel meer!

Boost je immuunsysteem

In Corona tijd is het extra belangrijk om een goed immuunsysteem te hebben. Naast dat we 1,5 meter afstand houden, vaak onze handen grondig wassen, tissues gebruiken als we onze neus snuiten, niezen in de elleboog en liever niet aan ons gezicht zitten… Echt voorkomen dat je in aanraking komt met bacteriën en ziektekiemen, kun je niet. Daarom is het veel belangrijker dat je natuurlijke afweersysteem sterk genoeg is om niet ziek te worden. En daar kun je zelf wat aan doen. We geven je een aantal tips om je immuunsysteem een boost te geven:

Verhoog je vitamine-inname

Vitamine C is een antioxidant en zorgt voor sneller herstel. Het zit in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, paprika, citrusfruit, kiwi’s en aardbeien. Als je onvoldoende zonlicht op je huid krijgt, heb je baat bij Vitamine D. Zink ondersteunt meer dan 300 enzymreacties die betrokken zijn bij ons immuunsysteem en bestrijdt sneller een infectie. Deze mineraal komt voor in vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren.

No stress

Stress is niet goed voor je immuunsysteem en je lichaam is vatbaarder voor infecties. Verminder stress door bijvoorbeeld ademhalingstechnieken of gewoon even de tijd voor jezelf te nemen.

Voedzaam eten

Het is een slim om je inname van groenten en fruit te verhogen, als je je immuunsysteem een boost wilt geven. En een gezonde darmflora is heel belangrijk. Dus zorg dat je voldoende vezels binnenkrijgt. Comfort food eten is niet verstandig.

Veel slaap

Voor iedereen is het verschillend hoeveel slaap je nodig hebt, maar bij een goede nachtrust herstellen de cellen die in ons lichaam het gevecht aan gaan met ziektekiemen. Slaap je een nacht slecht, dan dalen deze cellen met 70 procent, volgens Dr. Macciochi.

Drink niet te veel alcohol

We weten allemaal wel dat overmatig drinken niet gezond is. Hoe meer je drinkt, hoe zwakker je immuunsysteem wordt. Maar af en toe een glaasje is niet verkeerd. Drink en geniet dus met mate.

Buiten sporten

Sporten in de buitenlucht is supergoed voor je immuunsysteem. Niet alleen omdat sporten gezond is en je lichaam sterk houdt, maar ook omdat je zo veel zuurstof binnenkrijgt. Ga lekker naar buiten voor een wandeling of sport in je achtertuin!

De 30 dagen trap-challenge

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert namelijk je immuunsysteem. En dit kan in je eigen huis. Dus doe mee met onze trap-challenge!

Dit is de trap-challenge…

Ren de eerste dag de trap één keer op en neer (twaalf treden) en voer de frequentie elke dag op tot dertig keer achter elkaar aan het einde van de maand. Na dag 7 hoef je het niet meer rennend te doen, je zult dan ook lopend je bovenbenen, kuiten en billen voelen.

De voordelen

De trap-challenge is niet alleen een krachtige work-out, hij geeft ook je conditie en vetverbranding een boost.

Tip: Deel je ervaring en foto’s op onze speciale Facebook-groep pagina.