Boek nu
Boek nu
Terug naar

Onze favoriete wandelroutes

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen in onze omgeving. Je kunt ze vinden in de AllTrails app. Handig voor op je telefoon, je kunt dan de route via gps volgen.

De drie mooiste routes hebben we voor je op een rijtje gezet en kort toegelicht. Zo kom je alvast een beetje in de stemming! Deze routes starten direct vanuit het hotel. Je vindt ze in de AllTrails app, waar ook andere mooie routes in de buurt in staan. We hebben een kaartje met uitleg voor je klaarliggen bij onze receptie of vraag naar een geprinte versie.

MOOIRIVIER WANDELING PLAGGENMARS VECHT 6 km route naar Landgoed Hessum

Deels verhard en onverhard
Zonder pauzes een klein uurtje

Deze route brengt je door natuurgebied de Plaggenmars, één van de best bewaarde geheimen van de omgeving. Dit gebied, dat bijna sprookjesachtig aanvoelt, stond ooit bekend om de vele nachtegalen. Jammer genoeg zijn er nu veel minder van deze kleine zangvogeltjes te vinden, maar met een beetje geluk zie of hoor je ze. Sowieso een bijzonder vogelrijke plek! Vervolgens wandel je door het licht heuvelachtige bos van landgoed Hessum, met als eyecatcher de lieflijke havezate Hessum, terug naar Mooirivier.

MOOIRIVIER WANDELING OUDE OEVER -WATERSTEEG 10 km route Rondje pontje

Deels verhard en onverhard. Goede wandelschoenen aanbevolen!
Zonder pauzes ben je al gauw een kleine 2,5 uur onderweg
Let op! Het pontje Hessum is van november tot april uit de vaart

Dit is een mooi rondje langs de Vecht. Je loopt via een struinroute langs een zij-arm van de Vecht, door de velden en door een imposant stuk bos naar een klein strandje aan de rivier. Grote kans dat je hier (bijzondere) vogels, reeën, hazen of zelfs een das spot! Ook dé perfecte plek om te picknicken en een frisse duik te nemen. De route gaat verder richting pontje Hessum dat je naar de andere kant van de Vecht brengt. Op deze manier krijg je de kans om de Vecht ook even vanaf het water te beleven. En dat is toch weer een extra stukje beleving. Vanaf het pontje heb je ook een mooi uitzicht op kasteel Rechteren dat verderop richting Dalfsen aan de Vecht ligt. Langs uitkijktoren de Stokte loop je vervolgens terug naar Mooirivier. En we hoeven je vast niet te vertellen dat het beklimmen van de 90 treden alle effort waard is…

MOOIRIVIER WANDELING STUWEPAD 12 km route over landgoed Hessum en Vilsteren

Deels verhard en onverhard. Goede wandelschoenen aanbevolen!
Zonder pauzes ben je al gauw 2,5 uur onderweg

Een wandeling door natuurgebied de Plaggenmars en over twee mooie landgoederen; Hessum en Vilsteren. Je loopt langs een oude vechtarm richting het dorpje Vilsteren. Het eerste gedeelte van de route gaat door een mooi stuk bos met oude beuken, eiken en lindes in Engelse landschapsstijl. Na elke bocht word je verrast door; hoogteverschillen, kronkelpaadjes en mooie follies, zoals de Kurkentrekker en de Theekoepel. In de Theekoepel ligt een klein opschrijfboekje waarin bezoekers hun wensen en gedachten kwijt kunnen. In het dorpje Vilsteren steek je de weg over om je route door het Vilsterse bos te vervolgen. Dit gedeelte van het bos is ingericht in Franse landschapsstijl met strakke lijnen, lange lanen en zichtassen. Je komt langs een mooie bosven. Dé perfecte plek voor een break. Oorverdovend stil is het hier... Na landgoed Vilsteren steek je de weg over naar landgoed Hessum (zie ook de 6 km route voor info over Hessum en de Plaggenmars) om vervolgens via de Plaggenmars en de stuw terug naar Mooirivier te lopen.

Het Vilsterse bos
Koeien in de wei bij pontje Hessum
Zwemmen in de Overijsselse Vecht
Falfsen groenste stad van Europa
Dassenburcht dichtbij hotel Mooirivier