Offerte
Offerte
Terug naar

Drakenbootrace op de Vecht

De drakenbootrace is de meest populaire outdoor activiteit uit het aanbod van Mooirivier. Het belooft dan ook veel spanning en spektakel op het water!

Spektakel op het water

Twee teams in lange, smalle drakenboten strijden tegen elkaar in een fanatieke wedstrijd. Voorop de boeg geeft de teamleider het ritme aan op een grote drum, achterin de boot bepaalt de stuurman de koers. Daartussen zitten de teamleden twee aan twee gelijk verdeeld over de boot en peddelen om het hardst. Er is echt teamwork voor nodig om met de drakenboot te kunnen varen. Door goed samen te werken ontstaat er kracht en snelheid: een drakenboot met volledige bemanning kan een snelheid bereiken van ongeveer 17 km per uur! Top teambuilding!

De strijd wordt gevaren op de Overijsselse Vecht. Vanaf het terras van Mooirivier is het spektakel goed te zien en kun je de teams aanmoedigen. Welk team komt als eerste over de finish?

Drakenboot race op de Overijsselse Vecht
De kop op de boeg van een drakenboot

Drakenboot

Het varen met de drakenboot komt voort uit een eeuwenoude Chinese traditie en wordt daar en in omringende Oosterse landen nog steeds op hoog niveau beoefend. Een drakenboot is een 12 meter lange, smalle open kano met een grote drakenkop op de boeg, beschilderd met schubben en heeft een staart. De afstand die moet worden afgelegd met de boot is zo’n 200 meter. Vooraf geeft een ervaren stuurman uitgebreid uitleg aan de trommelaar en de bemanning en is er de gelegenheid om te oefenen. Deze onvergetelijke groepsactiviteit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld teambuildingsdagen of een leuke incentive met relaties of collega's en is te boeken van april t/m oktober.

Meer weten? Neem contact op!