Boek nu
Boek nu
Terug naar

Ontdek het groene Vechtdal; een van de mooiste stukjes natuur van Nederland!

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels.

Uitzicht over de rivier de Vecht met ochtendnevel

Stilte en rust

Als je een druk leven hebt is het heerlijk om af en toe eens helemaal niets te moeten. Smartphone en tablet uit en het werk op pauze. Even er tussenuit om wat tijd voor jezelf te nemen. Het is bewezen dat natuur goed doet, ontspant en nieuwe energie geeft.

Rondom Mooirivier vind je ze nog, idyllische plekken in de natuur, ver van de drukte van de stad. Je ontdekt ze via slingerende paden door natuurgebieden waar de tijd heeft stilgestaan. Met een stilte en rust die we tegenwoordig bijna niet meer kennen.

Bekijk onze hotelkamers Bekijk onze arrangementen
Zwemmen in de schoonste rivier van Nederland
Zwemmen in de schoonste rivier van Nederland
Vanuit ons hotel starten mooie wandelroutes
Vanuit ons hotel starten mooie wandel- en fietsroutes
Ooievaars spotten langs de rivier de Vecht
Kasteel Rechteren in Dalfsen
Bijzondere plantenkweker Coen Jansen in Dalfsen
Bijzondere plantenkweker Coen Jansen

Kastelen en landerijen

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee bijzondere natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels. Een prachtige plek in het hart van het groene Vechtdal en bij uitstek geschikt voor sportieve activiteiten zoals kanoën, wandelen of fietsen. Onze favoriete route is de kastelen- en landerijenroute uit de omgeving, een absolute aanrader voor fietsers en wandelaars. Het unieke en eeuwenoude landgoeddorp Vilsteren ligt op steenworp afstand van ons hotel.

onze wandeltips

Ontdek Dalfsen, Ommen of Zwolle

Mooirivier is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van plaatsen in de omgeving. Breng een bezoek aan het nabij gelegen dorp Dalfsen met gezellige winkels en terrasjes en zelfs een klein theater. En op steenworp afstand ligt het stadje Ommen, dat op een rivierduin is ontstaan, met gezellige terassen, musea en ateliers. Tip, proef bij Ekkelenkamp het lekkerste ijsje uit de regio. De oude Hanzestad Zwolle ligt ook dichtbij en is zeker een bezoek waard.

5x de leukste adressen in Dalfsen 5x leuke hotspots in Zwolle