Boek nu
Boek nu
Terug naar

Ontdek het groene Vechtdal; een van de mooiste stukjes natuur van Nederland!

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels.

Uitzicht over de rivier de Vecht met ochtendnevel

Stilte en rust

Als je een druk leven hebt is het heerlijk om af en toe eens helemaal niets te moeten. Smartphone en tablet uit en het werk op pauze. Even er tussenuit om wat tijd voor jezelf te nemen. Het is bewezen dat natuur goed doet, ontspant en nieuwe energie geeft.

Rondom Mooirivier vind je ze nog, idyllische plekken in de natuur, ver van de drukte van de stad. Je ontdekt ze via slingerende paden door natuurgebieden waar de tijd heeft stilgestaan. Met een stilte en rust die we tegenwoordig bijna niet meer kennen.

De Vecht vanaf het water met waterlelies en riet langs de kant
Uitzicht op de Vecht en de stuw in de verte
Koeien onder een boom in de weilanden langs de rivier
Koeien in de weilanden langs de rivier
Ooievaar in de lucht vliegend boven de rivier
Ooievaar vliegend boven de rivier
Landgoed boerderij van het landgoed Vilsteren
Karakteristieke rietgedekte boerderij in het landgoeddorp Vilsteren
Kasteel Rechteren vlakbij Dalfsen
Kasteel Rechteren in Dalfsen

Kastelen en landerijen

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee bijzondere natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels. Een prachtige plek in het hart van het groene Vechtdal en bij uitstek geschikt voor sportieve activiteiten zoals kanoën, wandelen of fietsen. Onze favoriete route is de kastelen- en landerijenroute uit de omgeving, een absolute aanrader voor fietsers en wandelaars. Het unieke en eeuwenoude landgoeddorp Vilsteren ligt op steenworp afstand van ons hotel.

Ontdek Dalfsen, Ommen of Zwolle

Mooirivier is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het gezellige Dalfsen en Ommen met gezellige winkels en terrasjes en zelfs een klein theater. De oude Hanzestad Zwolle ligt dichtbij en is zeker een bezoek waard. Wij geven alvast twee tips. Het meest markante gebouw van de binnenstad van Zwolle is museum De Fundatie. Vanaf de bovenste verdieping heb je een schitterend uitzicht over de oude stad. Ook als je geen boekenwurm bent mag je boekhandel Waanders in de Broeren, de mooiste boekwinkel van Nederland, niet overslaan!

Bekijk onze arrangementen Bekijk onze hotelkamers