Boek nu
Boek nu
Terug naar

Ontdek het groene Vechtdal

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels. Het Vechtdal is een van de mooiste stukjes natuur van Nederland! Het heeft een afwisselend landschap met stuifzanden, landgoederen, heide, vennen, stuwwallen, bossen en meertjes.

Kanoën op rivier de Vecht

Rust & ruimte

Als je een druk leven hebt is het heerlijk om af en toe eens helemaal niets te moeten. Smartphone en tablet uit en je werk op pauze. Even er tussenuit om wat tijd voor jezelf te nemen. Het is bewezen dat natuur goed doet, ontspant en nieuwe energie geeft.

Rondom Mooirivier vind je ze nog, idyllische plekken in de natuur. Ver van de drukte van de stad. Je ontdekt ze via slingerende paden door natuurgebied het Vechtdal, waar het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. Met een stilte en rust die tegenwoordig echt zeldzaam is.

Stilte is de nieuwe luxe!

Een van die bijzondere plekken in de omgeving van Mooirivier is De Lemelerberg. Het behoort tot de Sallandse Heuvelrug, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van nederland. Dit heuvelachtige gevarieerde natuurgebied is per fiets, te voet of met een mountainbike te verkennen. Je vindt er uitgestrekte heide, afgewisseld met zandvlaktes, bossen en bronnetjes. Het gebied is bijzonder door de grote hoeveelheid jeneverbessen en de zandhagedis. En met een beetje geluk kom je de schaapskudde tegen. Een absolute must-see en zeker een bezoek waard!

Bekijk onze hotelkamers Bekijk onze arrangementen
Zwemmen in de schoonste rivier van Nederland
Zwemmen in de schoonste rivier van Nederland
Ooievaars spotten langs de rivier de Vecht
Kasteel Rechteren in Dalfsen
Vanuit ons hotel starten mooie wandelroutes
Vanuit ons hotel starten mooie wandel- en fietsroutes

Kastelen en landerijen

Mooirivier ligt pal aan de oever van de Overijsselse Vecht en grenst aan twee bijzondere natuurgebieden met bijzondere planten en weidevogels. Een prachtige plek in het hart van het groene Vechtdal en bij uitstek geschikt voor sportieve activiteiten zoals kanoën, wandelen of fietsen. Onze favoriete route is de kastelen- en landerijenroute uit de omgeving, een absolute aanrader voor fietsers en wandelaars. Het unieke en eeuwenoude landgoeddorp Vilsteren ligt op steenworp afstand van ons hotel.

ONZE WANDELTIPS

Ontdek Dalfsen, Ommen en Zwolle

Mooirivier is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van plaatsen in de omgeving. Breng een bezoek aan het nabij gelegen dorp Dalfsen met gezellige winkels en terrasjes en zelfs een klein theater. En op steenworp afstand ligt het stadje Ommen, dat op een rivierduin is ontstaan, met gezellige terassen, musea en ateliers. Tip, proef bij Ekkelenkamp het lekkerste ijsje uit de regio. De oude Hanzestad Zwolle ligt ook dichtbij en is zeker een bezoek waard.

5x de leukste adressen in Dalfsen 5x leuke hotspots in Zwolle