Boek nu
Boek nu
Terug naar

Het leukste boutique hotel met terras aan de Vecht

Even weg uit alle drukte om tot rust te komen midden in de natuur. Dat kan bij Mooirivier, een stijlvol hotel aan de Vecht in Dalfsen. Eén van de mooiste hotels aan het water in Nederland.

Hotel aan het water

Overnachten bij Mooirivier is uitgerust wakker worden aan de Overijssels Vecht die dwars door het groene Vechtdal kronkelt. Dauw op de weilanden, kwetterende watervogels langs de oever en het coulisselandschap dat iedere morgen weer een ander uitzicht biedt…

De Overijsselse Vecht is de grootste van de kleine en de kleinste van de grote rivieren van Nederland. En nog belangrijker... hij is adembenemend mooi!

Zwemmen in de Vecht bij hotel Mooirivier

Overnachten aan de Vecht

De Overijsselse Vecht is met 167 kilometer de grootste ‘kleine rivier’ van Nederland, maar wordt ook wel de kleinste ‘grote rivier’ genoemd. Het is een van de schoonste rivieren van Nederland en telt maar liefst 38 vissoorten. Het is een bijzondere rivier in een bijzonder gebied dat het Vechtdal heet, met fraaie historische landschappen die kenmerkend voor Oost-Nederland zijn. Direct langs de rivier slingeren talloze oude Vechtarmen. Op de hogere gronden vind je esdorpen, bloemrijke graslanden, bossen, heidevelden, zandverstuivingen, rivierduintjes, havezaten en landgoederen. Het is hier mooi!

Bekijk onze arrangementen Bekijk onze kamers

Wildzwemmen en kanoën; beleef de Vecht

Ben je fan van de natuur en hou je wel van zwemmen? Dan kunnen we je zeker aanraden om een duik in de Vecht te nemen. Een geweldige manier om te genieten van de rust en sereniteit van de natuur hier.
Geen zwemfan en wil je toch de Vecht beleven? Stap in een van onze kano's en ontdek het unieke rivierlandschap langs de Vecht. Je zult versteld staan van de schoonheid die deze rivier te bieden heeft.

Meer over wildzwemmen
Gastronomisch dineren en overnachten aan water
Culinair genieten bij Mooirivier, hotel met terras aan het water
 Een wegwijzer paddestoel voor wandelen en fietsen in de omgeving van het hotel.
Mooirivier is het startpunt van mooie wandel- en fietsroutes

Terras aan het water

Voor lekker eten en drinken kun je zeker terecht bij Mooirivier. In ons restaurant aan de Vecht kun je heerlijk lunchen en dineren. Op de kaart staan mooie en pure gerechten, een tikkeltje Frans en Oer-Hollands tegelijk. Bij mooi weer dekken we natuurlijk graag een tafeltje voor je op ons terras aan het water, want wat ons betreft is dat het summum van genieten!

Waar vind je ons?

Op zoek naar een mooi hotel aan het water? Mooirivier ligt direct aan de Vecht, net buiten Dalfsen in de buurt van Ommen. Goed bereikbaar op 15 minuten vanaf de A28. Handig om te weten is dat we een hotel zijn met aanlegsteiger, een bezoekje per boot is dus ook een optie. We liggen op 15 vaarminuten stroomopwaarts van Dalfsen.