Boek nu
Boek nu
Terug naar

5x de leukste adressen in Dalfsen

Dalfsen heeft de eervolle titel Het groenste dorp van Europa te zijn... Dus houd je van groen en natuur, dan zit je hier op de allerbeste plek!

Fijne plekken en must sees in Dalfsen

#1. Woonwinkel By Molle

By Mölle (Sallands voor molen) is een duurzaam textiel-/woonlabel waarvan de woonwinkel en studio aan de rand van Dalfsen zijn gevestigd. Natuurlijke materialen en kleuren bepalen er de sfeer die zich het best laat omschrijven als sereen, met een Scandinavische look & feel. Hier doe je genoeg inspiratie op om je droomslaap- of woonkamer te creëren. Naast een eigen collectie textiel vind je hier ook meubels, servies, lampen en woonaccessoires van andere designers. Mooi gecombineerd. Wij zijn fan!

Tip: Heb je persoonlijk advies nodig? Dat kan By Molle, want ze denken graag met je mee.

Adres: Koesteeg 9 in Dalfsen. Telefoon: 0529 466 965. Ga naar de website

#2. Kwekerij Coen Jansen

Een uniek adresje is dat van de plantenkweker Coen Jansen. Je vindt er vaste planten die je bij een doorsnee tuincentrum niet zult vinden. Planten die er natuurlijker uitzien en vaak het hele jaar sierwaarde voor de tuin hebben en daarnaast vind je er ook zeldzame 'liefhebbersplanten'. Bij Coen Jansen doe je inspiratie op voor je eigen tuin of balkon. De meeste planten ze verkopen staan trouwens ook uitgeplant in moerbedden waar je doorheen kunt lopen om te kijken en notities maken. Indrukwekkend om te zien!

Tip: Bestel voordat je de kwekerij bezoekt de vaste planten catalogus. Dan kun je vooraf al kennismaken met de planten en ook de grassen overigens.

Adres: Ankummer Es 13a in Dalfsen. Telefoon: 0529 434 086. Coen Jansen is open van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur tot begin november. Bezoek de website

#3. De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

Speciaal bier drinken is hot! Een zelfgebrouwen biertje op een zonnige terras, veel zomerser kan toch haast niet! Bier drinken alleen voor mannen? No way. Tegenwoordig zijn er zóveel verschillende soorten bier, dat er echt voor iedereen wel wat bij zit. Zeker bij de bieren van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij, gebrouwen met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. Lekker puur van smaak. Met klinkende namen zoals Dalfs Blauw, Bleke Alie of de Dame van Dalfsen. Onze favouriet? Vechtdal Blond. De bieren van de Vechtdal Brouwers staan op onze kaart, dus die kan je ook bij ons op het terras proeven.

Tip: Rondleidingen doen ze helaas alleen op afspraak, vergeet dus niet vooraf te reserveren!

Adres: Molendijk 11 in Dalfsen. Telefoon: 06 19174403

#4. Kasteel Rechteren

De trots van Dalfsen, kasteel Rechteren. Vanaf de rand van het dorp zie je het kasteel heel mooi liggen aan de andere kant van de Vecht. Het is het enige overgebleven kasteel in heel Overijssel. Sinds de 13e eeuw in handen van de adellijke familie Van Rechteren Limpurg. Helaas is het niet te bezichtigen en blijft het bij het bekijken vanaf een afstand. Vanaf de Rechterensedijk heb je wel een goed zicht op het kasteel. Zeker een bezoek waard!

Tip: Benieuwd hoe dit kasteel er van binnen uitziet? (En wie is dat nou niet?) Hoe fijn dat we Instagram hebben! Bekijk het account van de de huidige bewoner van Rechteren @christiaanvanrechteren voor mooie foto’s.

#5. Uitkijktoren De Stokte en pontje Hessum

Vanuit Mooirivier wandel je in ongeveer 30 minuten naar de 20 meter hoge uitkijktoren De Stokte. Vanaf het uitkijkplatform heb je een indrukwekkend uitzicht over de rivier de Vecht en het bosrijke landschap eromheen. Ietsje verder richting Dalfsen vind je het pontje Hessum dat fietsers en wandelaars overzet naar de overkant. Een op zonne-energie aangedreven voetveer, dat je bedient met een knop of draaischijf. Eerlijk is eerlijk, snel is deze overtocht niet, maar dat is ook nergens voor nodig.