Boek nu
Boek nu
Terug naar

5x de leukste tips en hotspots in Zwolle

Wij zijn fan van de gezellige Hanzestad Zwolle, op 20 minuten rijden van ons hotel. Zeker een bezoek waard als je bij ons verblijft. En we hebben een aantal goede tips voor je!

Verken de binnenstad van Zwolle

#1. Museum De Fundatie

Het meest markante gebouw van de binnenstad van Zwolle is museum De Fundatie met een omvangrijke collectie van beeldende kunst. Het neoclassicistische pand uit 1841 heeft in 2013 een spectaculair nieuwe verdieping en dak gekregen 'de Wolk'. Vanaf de bovenste verdieping heb je een fantastisch uitzicht over de oude stad.

Adres: Blijmarkt 20

#2. Boekhandel Waanders

Ook als je geen boekenwurm bent mag je boekhandel Waanders in de Broeren, de mooiste boekwinkel van Nederland, niet overslaan! Gevestigd in de middeleeuwse Broerenkerk met een schat aan boeken en een indrukwekkend gewelf met schilderingen. Zin in een kopje koffie? De boekhandel heeft ook een sfeervolle brasserie.

Adres: Achter de Broeren 1-3

#3. De Peperbus

Het icoon van Zwolle is de stadstoren De Peperbus, een herkenningspunt in de stad. Deze klokkentoren is 75 meter hoog en heet eigenlijk Onze Lieve Vrouwe toren en hoort bij de basiliek Onze Lieve Vrouw tenhemelopneming. Je kunt de toren beklimmen en dan krijg je een indrukwekkend uitzicht over de stad en omgeving cadeau. Bij helder weer kun je zelfs de steden Hattem, Kampen en Hasselt zien liggen. Check van te voren wel even de openingstijden.

Adres: Ossenmarkt 10

#4. Leuke (winkel)straatjes

Een uniek straatje in Zwolle om door te lopen is de Krommejak. Het is een zijstraatje van de Koestraat. Vanaf museum De Fundatie loop je er zo naar toe.

De leukste winkelstraat is de Sassenstraat met als startpunt de blikvanger van Zwolle de Sassenpoort. Je vindt er verschillende soorten winkels en eet- en drinkzaken. Wij tippen fashion boutique Spøtted, galerie Blauwdruck en Scapa. Een andere leuke winkelstraat om te bezoeken is de Luttekestraat. Daar vind je onder andere de winkels van Eva en La Bouture.

Vergeet ook de Thorbechegracht niet dichtbij Boekhandel Waanders, waar je delen van de oude stadsmuur kunt zien.

#5 Stadsparken

Zwolle heeft veel parken. Wij noemen er een aan het water en met stip onze favoriet; het Ter Pelkwijkpark. Een fijne plek aan de gracht om tot rust te komen aan het einde van een druk dagje stad.