Boek nu
Boek nu
Terug naar

5x leuke tips en hotspots in Zwolle

Zwolle zonder dolle. Wij zijn fan van deze gezellige Hanzestad, op 20 minuten rijden van ons hotel. Of beter... fiets langs de Vecht in een klein uurtje naar het centrum van Zwolle. Een prachtige route. We hebben de vijf leukste Zwolse must-sees voor je op een rijtje gezet!

De 5 leukste must-sees van Zwolle

#1. Museum De Fundatie

Het meest markante gebouw van de binnenstad van Zwolle is museum De Fundatie met een omvangrijke collectie van beeldende kunst. Het neoclassicistische pand uit 1841 heeft in 2013 een spectaculair nieuwe verdieping en dak gekregen 'de Wolk'.

Tip: Vanaf de bovenste verdieping heb je een fantastisch uitzicht over de oude stad.

Adres: Blijmarkt 20

#2. De Peperbus

Het icoon van Zwolle is de stadstoren De Peperbus, hét herkenningspunt van de stad. Deze klokkentoren is 75 meter hoog en heet eigenlijk Onze Lieve Vrouwe toren en hoort bij de basiliek Onze Lieve Vrouw tenhemelopneming. Je kunt de toren beklimmen en dan krijg je een indrukwekkend uitzicht over de stad en omgeving cadeau. Bij helder weer kun je zelfs de steden Hattem, Kampen en Hasselt zien liggen.

Tip: Check van te voren wel even de openingstijden.

Adres: Ossenmarkt 10

#3. Leuke (winkel)straatjes

Een uniek straatje in Zwolle om door te lopen voor de sfeer is de Krommejak. Het is een klein zijstraatje van de Koestraat. Vanaf museum De Fundatie loop je er zo naar toe. Geen winkels hier maar oude woonhuizen met karakteristieke gevels.

De leukste winkelstraat by far is de Sassenstraat met als startpunt de blikvanger van Zwolle; de oude Sassenpoort. Je vindt er verschillende soorten kleine winkels en eet- en drinkzaken. Wij tippen fashion boutique Spøtted, galerie Blauwdruck en Scapa. Een andere leuke straat om te bezoeken is de Luttekestraat. Daar vind je onder andere de winkels van Eva en La Bouture.

Boekhandel Waanders in de Broeren ligt vlakbij de mooie Thorbeckegracht. Ook als je geen boekenwurm bent mag je deze boekhandel, de allermooiste boekwinkel van Nederland, echt niet overslaan! Gevestigd in de middeleeuwse Broerenkerk met een schat aan boeken en een indrukwekkend gewelf met schilderingen.

Tip: Zin in een kopje koffie? De boekhandel heeft ook een leuke brasserie.

#4. Stadspark

Zwolle heeft veel parken. In 2006 heeft de stad niet voor niets de titel ‘groenste stad van Europa’ gekregen. Wij noemen er een aan het water; het Ter Pelkwijkpark. Een fijne plek om even bij te komen aan het einde van een druk dagje stad.

#5. Bootje varen door de grachten

De binnenstad van Zwolle vanaf het water bekijken? De grachten kronkelen in een stervorm rondom het historische centrum. Leuk om de stad op een andere manier te verkennen. Huur een bootje of ga suppen! Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een tochtje op het water kunt boeken. Bekijk de mogelijkheden

Bekijk onze hotelkamers Bekijk onze arrangementen